massage

Hoe werkt het eigenlijk

In mijn boeken Eenvoudig ontspannen en Relaxed en in balans wijdde ik er een heel hoofdstuk aan: massage. Want ontspanning en massage zijn twee begrippen die zeer goed samengaan. Dat heeft – volgens de westerse visie – te maken met het effect van aanraking. Aanraking is universeel gedrag; natuurlijk en instinctief. Stoot je je arm, dan wrijf je over de pijnlijke plek. Bij hoofdpijn masseer je je slapen. En heeft iemand het moeilijk, dan leg je een arm om zijn schouders. Blijkbaar effectief, deze acties. Maar hoe zit dat dan precies?

‘Massage brengt lichaam,
geest en gevoel in harmonie’

Klachten en behandeling

Er bestaan heel veel vormen van massage. In mijn praktijk gebruik ik de volgende:

  • ONTSPANNINGSMASSAGE Deze massage laat je lichaam en geest diep ontspannen en is in principe voor iedereen prettig, maar extra weldadig voor mensen met bijvoorbeeld burn-out, overspannenheid, slapeloosheid, (spannings)hoofdpijn en migraine.
  • TUINA Zeg ‘twiena’. Dit is een techniek uit de gereedschapskist van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Door middel van allerlei manipulatietechnieken zoals duwen, kloppen, wrijven en knijpen met handen en ellebogen worden meridianen en acupunctuurpunten ‘bewerkt’.

Tarieven en vergoeding

In mijn praktijk werk ik met de volgende tarieven:

  • Intake/eerste behandeling (circa 90 minuten): 85 euro
  • Vervolgbehandeling (circa 60 minuten): 65 euro
  • ‘APK’-consult (circa 45 minuten): 50 euro
  • Losse ontspanningsmassage (60 minuten): 50 euro
  • Afspraak aan huis: 15 euro extra
  • Kennismakingsgesprek: gratis

Betalen kun je contant of met pin na afloop van de behandeling.


‘Ik adem in en word rustig. Ik adem uit en glimlach. Op dit moment weet ik: er bestaat geen ander moment.’ Thich Nhat Hanh

‘De stroom weer in gang zetten’

Waarom massage goed werkt: ik vond het zo logisch klinken toen ik er voor het eerst over las! En ik begreep ook meteen waarom ik er zelf zo van kan genieten. Of je het nu westers verklaart aan de hand van het knuffelhormoon oxytocine. Of Chinees met de vitale energie, de qi, die door de meridianen stroomt. Eigenlijk maakt het niet uit. Aanraking en warmte kunnen letterlijk en figuurlijk iets losmaken, de stroom weer in gang zetten. Mooi en prettig effectief.

© 2020 Cindy Lammers

All rights reserved